Zelf tegels zetten

Wil jij, je badkamer een make-over geven of renoveren dan komen er heel veel zaken op je pad waar je keuzes moet maken. Hoe wil je de indeling van je badkamer hebben, ga je voor functioneel of iets meer luxe? Ga je zelf tegels zetten of besteed je deze klus uit aan een professional?

Het maakt niet uit of je de klus zelf gaat doen of laat doen als je maar van tevoren bedenkt wat je aan je badkamer wilt veranderen en wat is het budget wat je daarvoor hebt.

Trends in de badkamer

De badkamer is allang niet meer alleen een praktische ruimte in huis waar je kan douchen en je tandenpoetst. De badkamer is tegenwoordig een ruimte waar je tot rust komt en die is voorzien van allerlei luxe sanitair.

Trends van nu zijn de vrijstaande baden, inloop douches voorzien van een regendouche. Steeds vaker zien we ook in de badkamer de slimme verlichting en zelfs slimme kasten.

Natuurlijke en aarde tinten zijn de trendkleuren van dit moment. Deze kleuren gaan goed samen met mooie houten badkamer meubelen en geven zo je badkamer een rustige, sfeervolle uitstraling. Dit combineer je met bijvoorbeeld een gouden of koperen kraan.

Zelf tegels zetten

De trends van nu; zelf tegels zetten en stuken

Met tegels kan je een wand direct in het oog laten springen en creëer je een authentieke sfeer. Tegels zijn dan ook echte sfeermakers voor in je badkamer.

De trend van nu is een combinatie van tegels en stuken. De tijd dat de gehele badkamer betegeld is, is voorbij. Tegenwoordig is het de trend om een deel van de badkamer te stuken en vervolgens te verven en een deel van de muur te voorzien van tegels.

Zelf tegels zetten en stuken is niet een onmogelijke klus zorg ervoor dat je de tijd neemt om netjes te werken. Maak vooraf een plan wat je wilt betegelen en wat je wilt stuken. Een trend is een trend en het is daarom ook heel belangrijk om vooral het sanitair, de kleur en de soort tegels te kiezen die jij mooi vindt en waar jij een goed gevoel hebt en wat ook past bij de rest van je inrichting.

Laat je goed informeren en schakel eventueel een professioneel bedrijf in zoals de TZS Bouwgroep. De TZS Bouwgroep is gespecialiseerd in badkamer verbouwingen en renovaties. Zij geven je graag advies over de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.